Logo Logo
Event 2

Les set últimes paraules de Crist a la Creu

La gènesis de l’obra es remunta al 1785, quan una confraria de Cadis va fer un encàrrec al compositor austríac F. Joseph Haydn (1732-1809) on se li demanà que composés una obra magna, per a solistes, cor i orquestra, sobre les Set Paraules de Crist a la Creu per ser interpretada el Divendres Sant a la catedral de Cadis. Es planteja una conferència inicial, sota el títol "Haydn, entre la devoció i l’encàrrec", a càrrec del musicòleg Jordi Clapés, on s’hi exposarà breument les principals característiques musicals d'aquesta obra de i la situarà dins del context de la música religiosa de finals de segle XVIII. Pel concert, s’interpretarà la transcripció per a fortepiano, publicada poc després de la seva estrena. S’utilitzarà un instrument original d’aquesta època, el fortepiano de taula Érard&Frères de 1805.

Santa Cecília de Montserrat,

Carretera BP-1103 (km 5,4) 16:00

29

març

00d 00h 00m 00s
Event 2

Els colors del Fortepiano

Els colors del fortepiano és un viatge per la sonoritat i la màgia pianística del repertori clàssic i romàntic interpretat amb l’instrument original i autèntic, a càrrec del pianista Roger Illa i amb una rèplica del fortepiano Anton Walter (ca. 1805) del constructor Paul Poletti. Un programa que pretén mostrar totes les característiques sonores de l’instrument; des de la sonoritat més íntima i transparent fins als contrastos dinàmics i rítmics de rauxa i passió. Concert comentat.

Teatre El Catalunya,

C/ Sant Josep, 2 , Avinyó 08279

13

Octubre

00d 00h 00m 00s
Event 2

Concert: Els colors del Fortepiano

Una tarda per viatjar tres segles enrere i descobrir la sonoritat i l’estètica de l’època clàssica i romántica de la mà del pianista especialitzat en instruments de teclat històric Roger Illa. El concert també servirá per a presentar l’associació “Fortepiano XXI” la seu de la qual residirà en el Nota79.

nota79,

Carrer de Vallirana 79, Barcelona

04

juny

00d 00h 00m 00s
Event 2

Curs de Fortepiano

Curs de fortepiano a càrrec de Roger Illa, de 16 hores de durada, dirigit a estudiants de piano de nivell mitjà i superior, professors de piano d’escoles de música i conservatoris i pianistes professionals.

Trémolo,

Carrer de Vallirana 79, Barcelona

02-03

juny

00d 00h 00m 00s